Zorgcoördinator KDC

Omschrijving

Functie-informatie:

Heb jij zin in een afwisselende baan en is het jouw uitdaging om kinderen met een ontwikkelingsachterstand te stimuleren bij hun ontwikkeling?

 

Wij zoeken een fijne en gedreven collega die het een uitdaging vindt om met kinderen te werken die extra ondersteuning en toewijding vragen.

 

Functie-inhoud:

Je werkt wekelijks 3 dagen op een groep waar wordt gewerkt aan school voorbereidend onderwijs.

 

De Parasol biedt een veilige, uitdagende en stimulerende omgeving waarin kinderen zich spelenderwijs en door middel van didactisch aanbod kunnen ontwikkelen. Dat gebeurt door een vaste dagindeling aan te houden waarbij activiteiten in korte lesjes worden aangeboden. Zo leren de kinderen taken begrijpen en zelfstandig uit te voeren. Ook werken we stap voor stap aan de zelfredzaamheid en de sociaal emotionele ontwikkeling.

 

Door middel van groepsactiviteiten leren kinderen spelenderwijs met andere kinderen om te gaan. Naast de begeleiding op de groep bereidt een team van deskundigen de kinderen voor op het volgen van onderwijs. Behandeling vindt plaats op de groep, tijdens groepslessen gegeven door de therapeuten en voor een aantal kinderen via individuele therapie.

 

KDC de Vuurtoren:

KDC de Vuurtoren maakt deel uit van De Trans en is een kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand en/of bijkomende problematiek.

 

Visie en Missie

Ieder kind is uniek, met al zijn talenten, mogelijkheden en beperkingen. Voor elk kind is het belangrijk om zijn of haar talenten te kunnen ontplooien, zich te ontwikkelen in het eigen tempo en op de eigen manier.

Aansluiten bij de belevingswereld en basisveiligheid van ieder kind vormt het uitgangspunt van onze ondersteuning. De samenwerking en communicatie met ouders als ervaringsdeskundigen is voor ons een vanzelfsprekende meerwaarde. Nabijheid is onze professionele motivatie, van waaruit observatie, diagnostiek, zorg, begeleiding, ontwikkeling en behandeling geboden wordt.Salaris:

De functie is ingedeeld in schaal 40 conform FWG 3.0. Een salaris van maximaal €2807,- bij een fulltime contract (afhankelijk van kennis en ervaring). Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een gunstige pensioenregeling, collectiviteitskorting op individuele verzekeringen en een lidmaatschap van Espria Ledenvereniging. Ook kun je profiteren van een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan extra vakantiedagen een fietsplan, opleidingen, trainingen en de mogelijkheid om met fiscaal voordeel bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon aan te schaffen.

Als medewerker van De Trans heb je tevens toegang tot meer dan 100 online trainingen.Informatie en sollicitatie:

Voor meer informatie kun je bellen met Joukje Hessels, unithoofd, telefoon 06-23080731

 

Vereisten

Voor de functie gelden daarnaast onderstaande functie-eisen:

  • Je bent pedagogisch en didactisch onderlegd. Bij voorkeur beschik je over de PABO, HBO Pedagogiek of SPH diploma;

  • Je kunt ook reageren als je beschikt over 1 of meerdere van de volgende diploma’s: MBO-4: Sociaal Pedagogisch werk, Pedagogisch medewerker, Onderwijsassistent of Persoonlijk begeleider.

  • Je hebt ervaring met het werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand en bijkomende problematiek;

  • Je kunt zelfstandig en probleemoplossend denken en handelen;

  • Je hebt een stabiele, relativerende en flexibele persoonlijkheid.

Functieprofiel:

We vinden de volgende

persoonlijke eigenschappen voor deze functie belangrijk:

Je bent een kei als het gaat om het

bieden van veiligheid, geborgenheid en structuur. Jij legt mede de basis voor het opdoen van succeservaringen zodat de kinderen zich optimaal kunnen

ontwikkelen. Je bent ontwikkelings- en samenwerkingsgericht, enthousiast en open.